Novulo: de comfortabele inrichting van een zorgwoning

Novulo is een sterk groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in de plaatsing van tiny houses. Ze zochten een partner die hun kon helpen met aangepast meubilair om hun zorgwoningen in te richten. Een leuke uitdaging waar Norm maar al te graag op inging!  

Kort uitgelegd: Bij Novulo kan je terecht voor een compacte zorgwoning(40-50m²), dat toch voorzien is van alle comfort. De zorgwoningen zijn inclusief aangepast meubilair. Deze meubels moesten afgestemd zijn op zorgbehoevende mensen, compact zijn & toch voldoende opbergruimte bieden om comfortabel te kunnen wonen.

 

Onze meubels dienen de mogelijkheid te geven aan zorgbehoevende mensen om een actieve rol te blijven nemen bij het wonen, bijvoorbeeld bij het koken of aankleden. Maar niet elke zorgwoning mocht er hetzelfde uitzien. Elke bewoner heeft zijn of haar eigenheid en dit zou ook moeten terugkomen in het meubilair.

 

DSCF0339

Bij Norm zijn we aan de slag gegaan met verschillende kleuren en kwalitatieve materialen om aan de vraag van de klant te voldoen. We deden researchwerk om zo meer te weten te komen aan welke eigenschappen deze meubels moeten voldoen. Wat zijn de grootste zorgen van de bewoners? Hoe kunnen we ons meubilair zo aanpassen dat dagdagelijkse taken veel comfortabeler worden? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de bewoners nog heel lang zelf kunnen genieten van hun keuken? Wat zijn hun specifieke noden bij het aankleden?

 

Samen met Novulo brachten we de nodige specificaties voor het meubilair in kaart. De keukens moeten voorzien zijn van uittrekbare werkbladen en de kledingkasten van een kledinglift. Zo kan een rolstoelgebruiker blijven gebruik maken van zijn keuken en kledingkast. De greep van alle meubels dient gemakkelijk in gebruik te zijn en het meubilair moet stevig genoeg zijn.

 

Norm ging op zoek naar de geschikte materialen om zo aan alle eisen te voldoen. Een ontwerp van de meubels werd uitgestuurd ter goedkeuring naar de klant.

Novulo hanteert een leveringstermijn van 3 maanden, belangrijk dus om een partner te hebben die snel kan schakelen. 

 

Norm gebruikt de nieuwste technologieën en machines om de meubels efficiënt te produceren en de hoogste kwaliteit te waarborgen. Ons ervaren team slaagt er iedere keer in om de meubels te produceren tegen de voorgelegde deadline. 

 

Het resultaat mag zeker gezien worden!